Friday, December 7, 2012

Els llibres més venuts


El món dels llibres, on tot és possible com en les pel•lícules, ens fascina des de petitons i molts anys més tard seguim llegint històries per escapar de la realitat per algunes hores.

Què triem, els llibres impresos o els ebooks? Potser és més confortable portar amb tu un ebook, especialment si el llibre que estàs llegint és bastant llarg.

Les xifres indiquen que la venda dels llibres electrònics a Espanya han crescut, però els espanyols no estan encara satisfets amb els preus.

La majoria compren els llibres des de la web de Amazon, perquè hi ha diversos descomptes que poden aprofitar. En els primers llocs en les vendes se situen els llibres de ficció, drames, història d'amors, però també llibres de consells per als pares i com educar als fills.

Per als amants del cinema, és sempre millor llegir primer el llibre i després veure si la pel•lícula és fidel o no al llibre, perquè moltes vegades els lectors se senten descontents. Evidentment els llibres són extensos, amb molts detalls que els directors de cinema no poden representar enterament en una pel•lícula, però sempre hi ha solucions.

Però si ens referim als llibres més venuts en nombre de còpies des de sempre, en les primeres posicions són els llibres religiosos, com la Bíblia, el *Coran, etc.

Una obra molt venuda és “ El Quixot de la Manxa” de Miguel de Cervantes, que encara que no té dades concretes de nombres de còpies, se situa entre les primeres del món.

Altres llibres molt venuts són “la Història de dues ciutats” per Charles Dickens, seguida per “El Senyor dels Anells” per J.R.R. Tolkien i “El Hobit” pel mateix autor.

Des d'Àsia tenim dos llibres: “Somni en el pavelló vermell” per Cao Xuequin i “Triple representativitat”per Jiang Zemin.

No poden faltar els llibres de la Agatha Christie, que té una bona posició amb el llibre “Deu negrets”.

Més a baix tenim llibres escrits per C.S. Lewis, com ”El lleó, la bruixa i l'armari”, per Henry Rider Haggard, “Ella”, per Antoine de Saint-Exupery, “El Petit Príncep”, per escriptors americans, Donen Brown (El Codi Dóna Vinci), J.D. Salinger ( El guardià entre el sègol ), el famós Paulo Coelho amb L'Alquimista, Umberto Eco amb El nom de la Rosa i molts més.

No comments:

Post a Comment